Goût de France

180216_goodfrance18_banner_1120x490px_v2-1

Goût de France, een evenement dat op de eerste lentedag van het jaar -21 maart 2018- gehouden zal worden. Tijdens deze dag zullen meer dan 3000 chefs over 5 continenten de handen ineen slaan om de typisch Franse keuken te eren. Alle deelnemende restaurants is gevraagd een diner te serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken. Restaurant Boas is één van de deelnemende restaurants in Nederland. Dat vinden wij op zichzelf al een hele eer.

In 1912 nam Auguste Escoffier het initiatief voor “les Dîners d’Épicure”: één menu werd gedurende één dag in meerdere steden wereldwijd geserveerd, voor zoveel mogelijk tafelgenoten. Goût de France ontwikkelde dit mooie idee en wil met dit evenement alle soorten restaurants van over de gehele wereld bijeenbrengen. Dit internationele evenement, waarvan de eerste editie plaatsvond op 19 maart 2015, geeft vervolg aan de inschrijving van de Franse gastronomie op de UNESCO Werelderfgoedlijst van immaterieel cultureel erfgoed en draagt bij aan de wereldwijde uitstraling van de Franse gastronomie.

Tijdens Goût de France zullen wij onderstaand menu serveren voor €65,00 p.p.

Foie gras: Terrine van eendenlever met rozijnen en krentenbrood
Saumon: Rauwe zalm geflambeerd in Absint
Tournedos: Gebakken ossenhaas van Maas Rijn IJssel rund met Roquefort saus
Fromage: Selectie van Kaashandel de Brink (zes jaar op rij de beste kaasspeciaalzaak van Nederland)
Grand dessert: viertal kleine Franse desserts

Reserveren voor deze avond kan door te mailen naar info@restaurantboas.nl