Goût de France

bandeau_good_france_ok_en

Goût de France, een evenement dat op de eerste lentedag van het jaar -21 maart 2017- gehouden zal worden. Tijdens deze dag zullen meer dan 1000 chefs over 5 continenten de handen ineen slaan om de typisch Franse keuken te eren. Alle deelnemende restaurants is gevraagd een diner te serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken. Restaurant Boas is één van de 10 deelnemende restaurants in Nederland. Dat vinden wij op zichzelf al een hele eer.

In 1912 nam Auguste Escoffier het initiatief voor “les Dîners d’Épicure”: één menu werd gedurende één dag in meerdere steden wereldwijd geserveerd, voor zoveel mogelijk tafelgenoten. Goût de France ontwikkelde dit mooie idee en wil met dit evenement alle soorten restaurants van over de gehele wereld bijeenbrengen. Dit internationele evenement, waarvan de eerste editie plaatsvond op 19 maart 2015, geeft vervolg aan de inschrijving van de Franse gastronomie op de UNESCO Werelderfgoedlijst van immaterieel cultureel erfgoed en draagt bij aan de wereldwijde uitstraling van de Franse gastronomie.
Tijdens Goût de France zullen wij onderstaand menu serveren voor €67,50 p.p.

Foie gras: Terrine van eendenlever met rozijnen en krentenbrood
Coquilles Saint Jacques: Gebakken coquille Saint Jacques met buikspek en jus de veau
Bavette: Gebakken bavette van Maas Rijn IJssel rund met Roquefort saus
Fromage: Selectie van Kaashandel de Brink (zes jaar op rij de beste kaasspeciaalzaak van Nederland)
Glacé: Dame Blanche Boas
De organisatie achter Goût de France is een groot voorstander van een beter milieu en een betere gezondheid en heeft daarom alle deelnemende restaurants gevraagd een deel van de opbrengst te doneren aan een goed doel naar keuze. Wij hebben ervoor gekozen ons deel te schenken aan Stichting Bo Minnée. Deze stichting wil gezinnen met een ernstig ziek kind een steun in de rug geven. Uit ervaring weten zij dat gezinnen er naast de zorg om het kind vaak ook tal van ‘andere zorgen’ bij krijgen. Deze ‘andere zorgen’ willen zij met de stichting proberen op te lossen.

Reserveren voor deze avond kan door te mailen naar info@restaurantboas.nl