Goût de France

180216_goodfrance18_banner_1120x490px_v2-1

Goût de France, een evenement dat op de eerste lentedag van het jaar -21 maart 2018- gehouden zal worden. Tijdens deze dag zullen meer dan 3000 chefs over 5 continenten de handen ineen slaan om de typisch Franse keuken te eren. Alle deelnemende restaurants is gevraagd een diner te serveren waarin eer wordt betoond aan het belang en de uitmuntendheid van de Franse keuken, haar capaciteit om innovatief te zijn en aan de waarden die ze uitdraagt: delen, genieten en respect voor de principes van kwalitatief, milieuverantwoord koken. Restaurant Boas is één van de deelnemende restaurants in Nederland. Dat vinden wij op zichzelf al een hele eer.

In 1912 nam Auguste Escoffier het initiatief voor “les Dîners d’Épicure”: één menu werd gedurende één dag in meerdere steden wereldwijd geserveerd, voor zoveel mogelijk tafelgenoten. Goût de France ontwikkelde dit mooie idee en wil met dit evenement alle soorten restaurants van over de gehele wereld bijeenbrengen. Dit internationele evenement, waarvan de eerste editie plaatsvond op 19 maart 2015, geeft vervolg aan de inschrijving van de Franse gastronomie op de UNESCO Werelderfgoedlijst van immaterieel cultureel erfgoed en draagt bij aan de wereldwijde uitstraling van de Franse gastronomie.

Tijdens Goût de France zullen wij onderstaand menu serveren voor €67,50 p.p.
Uiteraard kunnen wij zorg dragen voor bijpassende wijnen bij dit menu.

 

Amuse
Terrine van eendenlever
met rozijnen en krentenbrood

Entrée
Steak tartare van ossenhaas van het Maas Rijn IJssel rund

Entremets
A la minute gerookte filet van zeebaars
met in zoet/zuur gemarineerde venkel en kruiden olie

Plat
Gebakken lamsrug met lamsjus en ratatouille

Fromage
Selectie van Kaashandel de Brink
Zes jaar op rij de beste kaasspeciaalzaak van Nederland

Dessert
Twee bereidingen van groene appel

Reserveren voor deze avond kan door te mail naar info@restaurantboas.nl of te bellen met 0570-619508.
Wacht niet te lang er zijn maar 11 tafels